Dina tänder är det första som syns när du ler. Vita tänder ger ett trevligt intryck.

Vi på Salong be Lövely använder den senaste teknologin inom tandblekning från märket ToothFairy. Märket är godkänt för kosmetisk användning i både EU och USA.

 

Så fungerar tandblekning

Vår tandblekning går till som så att tandblekningsgelen appliceras i en skena som därefter sätts in i din mun. Gelen bleker tänderna både uppe och nere. En UV-lampa placeras framför dig och lyser på själva skenan i 15 min, därefter går du in på toaletten och spottar ut skenan. Detta upprepas 2 gånger till och hela behandlingen är därmed på 15min x 3, totalt 45min.

Tandblekning – eller snarare tandrengöring?

ToothFairy gel består endast av 0.1% väteperoxid. Med tidigare metoder användes gel som  innehöll upp mot 6 % väteperoxid. Istället har man tillsatt Sodium percarbonate som i samverkan med väteperoxiden utför en djuprengöring av tandens emalj. Det innebär kortfattat att väteperoxiden öppnar porerna i tandens emalj och sodium percarbonate rengör porerna.

Denna metod är så säker och skonsam att du kan göra en tandblekning så ofta som varannan vecka tills du uppnått önskat resultat. Denna metod ger inte de biverkningar som var vanliga med tidigare tandblekningsmetoder, så som ilningar i tänderna, smärta i tänder och tandkött. En behandling kan ge ett resultat på allt mellan 3-8 nyanser vitare tänder. För de flesta personer är 1-2 behandlingar tillräckligt.

Att tänka på efter en tandblekning

Efter besöket är det viktigt att undvika rökning, snusning, kaffe, te, rödvin samt övrig färgad mat som t.ex. tomat, spenat, blåbär etc. de närmaste 24 timmarna. Detta på grund av att porerna i emaljen fortfarande är öppna och mottagliga för missfärgningar.

För att bibehålla önskat resultat bör återbesök göras inom 3 mån – 2 år, beroende på levnadsvanor.