Naglar

Med lång erfarenhet inom yrket kan du känna dig trygg och väl omhändertagen. Vi erbjuder ett brett sortiment och avancerade designs.
Att regelbundet gå på utbildningar för att hänga med i trenderna är en självklarhet för oss.
Vi gillar när du utmanar oss!

Gelenaglar

Gelenaglar finns att få både som förlängning (nytt set) och direkt på din egna naturliga nagel (påfyllning/återbesök). Ett nytt set utförs antingen med tipp eller mall, beroende på vad som passar din nagels form och vilken design du önskar. Normalt sker återbesök med 3-4 veckors mellanrum.

Rätt hårdhet på gelenaglarna är viktigt

Gele härdas i uv-lampa och finns i en mängd olika variationer och utformningar för kunna anpassas så bra som möjligt till just dina behov. Vissa naglar behöver en mjuk och flexibel gele, vissa behöver en hårdare gele medan andra behöver något mitt i mellan. Rätt gele på rätt nagel är viktigt för att uppnå ett så hållbart resultat som möjligt, utan släpp och brutna naglar. Ibland tar det mer än ett besök innan vi har hittat rätt gele för just dina naglar.

Gelenaglar – färg, form och design

Gelenaglar anpassas efter dina önskemål och kan göras i valfri längd, form, färg och tjocklek. Själva designen och dekorationen på gelenaglen görs enligt dina och våra idéer. Bara fantasin sätter gränserna! Vi går kontunerligt på kurser och uppdaterar oss i de senaste trenderna för att kunna skapa just de naglarna du vill ha.

Gellack

Gellack är en hybrid mellan gele och nagellack. Gellack passar dig som har välbalanserade och friska naglar och som redan uppnått önskad nagellängd. Hållbarheten för gellack är ca 2-3 veckor

Gellack härdas i UV/LED-lampa precis som gelenaglar, det är hårdare och mer hållbart än nagellack men inte som gelenaglar. Gellack kan därmed endast appliceras på din egna naturliga nagel utan förlängning.

Gellack går att få som helfärg med lättare dekor såsom handmålat, stenar, stämplar m.m.

Manikyr – SPA

För dig som inte vill, kan eller får ha gelenaglar eller gellack erbjuder vi enkel manikyr samt spa-behandling. Enkel manikyr innebär formfilning av din egen nagel samt vård av nagelbandet. Väljer du att lägga till spa-delen ingår även skrubb/peeling, inpackning och en avslutande handmassage. För att riktigt lyxa till det går det även att lägga till paraffinbad till behandlingen. Paraffinbad görs för att öka blodcirkulationen och mjuka upp torra händer. Paraffinbadet öppnar upp porerna och kapslar in värme och fukt i huden. Värmen ökar blodgenomströmningen och huden blir mjuk och sammetslen.

Vi rekommenderar enkel manikyr var 3:e vecka, spa var 6:e samt paraffinbad vid behov. Givetvis väljer du som kund hur ofta du vill komma och du kan utföra behandlingarna både med kortare och längre mellanrum.

Håller inte dina gelenaglar?

Hur bra naglarna håller är olika från person till person. Det kan bero på vilken gele som använts då det finns geler med olika funktion och hårdhet. Men det finns även andra saker som påverkar. En anledning är de egna förutsättningarna såsom jobb, vanor/dåliga vanor, du pillar på dina naglar, du biter på naglarna/nagelbanden, smörjer du naglarna med nagelolja regelbundet, använder du handsprit och/eller är mycket i vatten? Många av dessa saker går att förbättra och undvika, vilket kommer göra att gelenaglarna håller bättre. Det kan också finnas orsaker som är svårare att påverka. Det kan vara kroniska sjukdomar, tillfälliga sjukdomar, hormonella rubbningar, mediciner, graviditet o.s.v. I de flesta fall kan nagelterapeuten tillsammans med dig som kund komma fram till en lösning som fungerar bäst för dig.

Borttagning av gelenaglar

Om du inte längre önskar att ha gele eller gellack på dina naglar är det viktigt att materialet avlägsnas på ett skonsamt sätt.
Då är du välkommen för en borttagning hos oss på salongen.

 

Allergi

Gele och gellack är så kallade härdplaster, uppbyggda av akrylater (ej akryl). Produkterna är enligt Seyf.se lågallergena, vilket innebär att relativt få personer utvecklar en allergi. Risken att du som kund utvecklar en allergi är därmed väldigt liten. Det är viktigt att du går till en salong som är noga med att inte applicera materialet på din hud eller i öppna sår. Själva materialet är allergiframkallande i sin flytande form men inte efter att det har härdat. Själva slipdammet som uppstår vid en avfilning är väldigt svagt allergiframkallande. På salongen använder vi ett utsug. Vi erbjuder dig även munskydd, skyddsglasögon och förkläde under behandlingen om du önskar.

Åldersgräns för gelenaglar?

Det finns inga regler och lagar som bestämmer åldersgräns för gelenaglar. Det är upp till varje salong att bestämma själva, på Salong be Lövely har vi åldersgräns 16 år. Vår åldersgräns har vi av två anledningar.  Den första är att barn och ungdomar har lättare för att utveckla allergier. Den andra anledningen är att vi har upplevt att materialet håller sämre på barn och ungdomar. Detta beror troligen på puberteten och hormonella förändringar.

Nagelmyter

Det finns några nagelmyter vi ofta får höra på salongen eller läser om i sociala medier, dessa vill vi en gång för alla slå hål på!

”naglarna behöver andas”

Detta är fel, dina naglar behöver inte andas, de har inga lungor! Naglarna, precis som resten av din kropp, får allt de behöver via blodet. Blodet levererar all näring till nagelroten där nageln bildas.

”jag byggde mina naglar för X år sedan och de är fortfarande förstörda”

Ofta får vi höra det berättas om personer som vid något tillfälle haft gelenaglar och därefter skyller dålig nagelkvalitet på detta, vilket till största del är felaktigt. Nagelroten, matrix, ligger en liten bit in under nagelbandet, här bildas själva nageln och den växer ca 3-4mm/månad. Det innebär att på ca 6 månader så har hela nageln byts ut mot ny frisk nagel. Om en gelenagel avlägsnas på felaktigt sätt kan nageln under skadas men denna byts med tiden ut till ny nagel och skadan från gelenageln är sen borta. Det som ofta har hänt är att kunden har glömt vilken nagelkvalitet hen egentligen hade från början, och har blivit van vid de hårda naglarna som gelenaglar är och upplever därmed att nageln blivit tunnare och skörare. Sammanfattat; nagelterapeuten/gelen kan inte påverka den nagel som ännu inte bildats!
I vissa extrema fall där nagelterapeuten eller kunden själv har skadat själva nagelroten så kan permanenta skador uppstå, detta sker dock oftast bara vid större skador/olyckor.

”det är farligt att ha gelenaglar när en är gravid”

Enligt Seyf.se så finns det inget som tyder på att det är riskabelt att arbeta som nagelterapeut under en graviditet, vilket då innebär att du som kund inte heller utsätter ditt ofödda barn för ökad risk. Dock är det helt ditt eget beslut och väljer du att avstå från gelenaglar under din graviditet är det upp till dig. Vi lägger ingen värdering i ditt beslut men kommer troligen att upplysa dig om att det inte är riskabelt att ha gelenaglar under en graviditet.

Priser

För priser på samtliga behandlingar, se vår prislista på bokadirekt.

VÅRA NAGELTERAPEUTER

Namn: Alexandra Nerius

Utbildning: Jag är certifierad nagelterapeut via SEYF-godkända Pronails sedan 2008 och har arbetat med naglar på heltid sedan dess. Jag både arbetar och utbildar med det professionella märket Nail Selection.

Allmän information: Jag bygger allt från naturella till extrema dekorations naglar. Jag älskar mitt jobb där kreativiteten får flöda och skapandet har inga gränser. Att regelbundet gå på utbildningar för att hänga med i trenderna och vara i framkant inom det senaste i branschen är en självklarhet för mig! Jag uppdaterar ständigt mitt sortiment så att du får det nyaste och snyggaste detaljerna på marknaden! Har du så kallat ”problemnaglar” är du välkommen till mig då jag har många olika typer av gelér som kan anpassas så att du får de som passar bäst till dina naglar. Hos mig skapar du och jag tillsammans naglar som passar dig. Varmt välkommen.

Namn: Yvonne Edling

Utbildning: Jag är certifierad nagelterapeut via SEYF-godkända Pronails sedan 2013 och har arbetat med naglar på heltid sedan dess. Jag både arbetar och utbildar med det professionella märket Nail Selection.

Allmän information: Jag är väldigt kreativ och älskar att skapa naglar! Givetvis vill jag kunna erbjuda dig de senaste trenderna och går regelbundet på utbildningar inom både dekoration och uppdatering inom vårt märke.  Jag bygger naturliga naglar, klassiska franska, snygga helfärgade, extrema dekorationsnaglar och alla varianter där emellan. Tillsammans mixar och matchar vi för att skapa naglarna som just du önskar. För att just du ska hitta en tid som passar dig, erbjuder jag sena kvällstider två dagar i veckan. Varmt välkommen!

Boka tid online
Din varukorg