Tandblekning

Vi använder den senaste teknologin inom tandblekning från märket ToothFairy. Märket är godkänt för kosmetisk användning i både EU och USA.
Tandblekningen ger inte de biverkningar som var vanliga med tidigare metoder, så som ilningar i tänderna, smärta i tänder och tandkött.
En behandling kan ge ett resultat på allt mellan 3-8 nyanser vitare tänder.

Tandblekning – eller snarare tandrengöring?

Det finns en myt att tandblekning skadar tandstrukturen/emaljen, vilket inte är korrekt med Toothfairys produkter. Processen för tandblekning liknar en ansiktsbehandling, fast för tänderna. Alla tänder har porer precis som huden, och över tid kan dessa bli igensatta. Missfärgningar orsakas av rött vin, rökning, kaffe, te och andra vardagliga livsmedel som gör tänderna gula i färgen. Tandblekningsgelen fungerar genom att väteperoxid (0,1 %) öppnar porerna i emaljen och natriumperkarbonat rengör porerna från missfärgningen. Tanden blir vitare och får en fin lyster.

Denna metod är så säker och skonsam att du kan göra en tandblekning så ofta som varannan vecka tills du uppnått önskat resultat. För de flesta personer är 1-2 behandlingar tillräckligt.

Du bör undvika tandblekning om:

  • Du är gravid.
  • Du har extrem tandlossning.
  • Du har tänder som drar åt en blå nyans (kan förvärras av blekning).
  • Du är allergisk mot någon av ingredienserna i gelen eller produkterna.
  • Du har tandställning eller ett tandsmycke, då tandblekningsgelen inte kommer att flyta in under dessa föremål. Om behandlingen utförs kommer tanden att vara mörkare där föremålet suttit, vilket kommer att synas när smycket eller tandställningen tas bort.
  • Du är under 18 år.

Att tänka på efter en tandblekning

Efter besöket är det viktigt att undvika rökning, snusning, kaffe, te, rödvin samt övrig färgad mat som t.ex. tomat, spenat, blåbär etc. de närmaste 24 timmarna.
Detta på grund av att porerna i emaljen fortfarande är öppna och mottagliga för missfärgningar.
För att bibehålla önskat resultat bör återbesök göras inom 3 mån – 2 år, beroende på levnadsvanor.

Priser

För priser på samtliga behandlingar, se vår prislista på bokadirekt.

Boka tid online
Din varukorg