Stopp för Depend gellack!

nagellack2

 

Med tanke på vad som hörts både på radio, i tv och skrivits stort i tidningen, kände vi att det var passande att även här ta upp ämnet Depends gellack/ nagelpåbyggnad för hemmabruk.

 

Nagellacket Depend gellack stoppas av Läkemedelsverket. Anledningen är att myndigheten anser att lacket innebär en allvarlig risk för människors hälsa på grund av dess stora allergirisk.

 

Det som inte nog kan poängteras för många gånger är hur viktigt det är att inte ”leka” nagelteknolog hemma, utan låta någon som har en godkänd utbildning och mycket god produktkunskap utföra denna typen av behandling. Ohärdade akrylater är väldigt allergiframkallande om det används på fel sätt och kan ge stora besvär så som sår, klåda, varbildning, m.m och i värsta fall kan man få uppsöka läkare. Akrylater får under inga omständigheter ligga direkt på huden, nagelband etc.

 

Aftonbladet Artikel 1

Aftonbladet Artikel 2

 

Efter att detta uppdagats hoppas vi att omgivningen kanske får lite mer respekt för yrket som nagelteknolog, och förstår hur mycket kunskap som faktiskt ligger bakom vårt yrke. Det som för kunden ser enkelt och okomplicerat ut, är i själva verket en avancerad process som man inte ska ge sig på på egen hand. I många forum är de ofta heta diskutioner mellan de som är utbildade och de som är så kallade ”hemma byggare” att man anser att man utan utbildning ändå har den kunskap om anatomi, sjukdomar, materialsubstanser etc som behövs för att göra sina egna och vänners naglar fina.

 

När detta kommer på tal på vår salong, berättar vi ovanstående och avslutar diskutionen med; inte skulle du väl våga låta en “hemma-påläst” kirurg utföra din operation eller låta en vän som hängt mycket hos tandläkaren få prova göra en rotfyllnad på dig bara för att de tyckte att det verkade vara okomplicerat.

 

Vi hoppas att många runt om idag har fått upp ögonen och inser att gellack/nagelpåbyggnad är inget man utför utan stor försiktighet och utbildning. Så nästa gång du blir sugen på att fixa dina naglar, sök dig till någon med ett sansa eller seyf-godkänt diplom som visar att deras utbildning blivit godkänd av nagelförbundet. Var inte rädd för att be dem visa upp sitt diplom då vissa jobbar på salong men saknar utbildning.

 

Visa stor respekt gentemot era naglar och hälsa och utsätt er inte för onödiga risker!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Boka tid online
Din varukorg